Kiaulienos išpjova su Hasselback bulvėmis ir burokėlių salotomis

Kiaulienos išpjova su Hasselback bulvėmis ir burokėlių salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Gera porą valandų praleisti miške! Nors grybų jau nėra, vis tiek galima mėgautis gamta. Po to jau galima pasigaminti ištaigingus pietus visiškai paprastai ir greitai! Šis receptas puikiai tiks tiems, kas mėgsta skanius ir išskirtinius patiekalus, tačiau nenori praleisti daug laiko virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kiaulienai apskrudinti)
  • Orkaitė (Kiaulienai ir bulvėms kepti)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Hasselback bulvėms kepti)
  • Peilis (Bulvėms supjaustyti armonikėle)
  • Indas marinavimui
  • Šaukštas

Ingredientai
  

Kiaulienos išpjova

  • 500 g Kiaulienos išpjova - Supjaustyta į 4 gabalus
  • 2 v.š. Aliejus
  • Šlakelis išrūgų
  • 1 a.š. Paprikos milteliai
  • 1 a.š. Džiovintas šalavijas
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Hasselback bulvės

  • 8 vnt. Bulvės - Supjaustytos armonikėle
  • 3 v.š. Aliejus - Sumaišytas su česnakų confit ir šviežiu čiobreliu

Burokėlių salotos

  • 2 vnt. Marinuoti burokėliai - Supjaustyti
  • 1 vnt. Šalot svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 100 g Konservuoti žirneliai
  • Krapai - Smulkinti
  • 1 v.š. Marinuotas agurkas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 v.š. Majonezas
  • Pipirai - Pagal skonį

Trešnių pagardas

  • 4 v.š. Trešnių uogienė - Namų gamybos

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustykite armonikėle. Pamarinavę aliejuje, sumaišytame su česnakų confit ir šviežiu čiobreliu, kepkite karšto oro gruzdintuvėje 190°C temperatūroje apie 30 minučių.
  • Kiaulienos išpjovą pamarinavus aliejuje, išrūgose, paprikos milteliuose, džiovintame šalavije, druskoje ir pipiruose, apskrudinkite keptuvėje iš visų pusių, tuomet kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 20 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 66°C.
  • Burokėlių salotas paruoškite sumaišę marinuotus burokėlius su smulkintu šalot svogūnu, konservuotais žirneliais, krapais, marinuotu agurku, majonezu ir pipirais.
  • Patiekite kiaulienos išpjovą su Hasselback bulvėmis ir burokėlių salotomis. Šalia pridėkite naminio trešnių pagardo.

Pabaigai…

Jei neturite karšto oro gruzdintuvės, bulves galite kepti orkaitėje tokia pat temperatūra ir laiku.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių salotos, Hasselback bulvės, Kiauliena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai