
Kiaulienos kepenėlės su smegenėlėmis
Senas lietuviškas skerstuvių patiekalas, kuris atspindi tradicines lietuviškos virtuvės vertybes. Kepenėlės su svogūnais ir prieskoniais, pabaigoje įmaišytos kiaulės smegenėlės – tikras skanumynas, skirtas tiems, kurie vertina autentiškus, naminius skonius. Viskas iš savos naminės kiaulaitės.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinkama kepimui ant vidutinės ugnies)
- Medinė mentelė (Skirta maišyti kepimo metu)
- Pjaustymo lenta (Naudojama mėsai ir svogūnams pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, tinkamas mėsai ir daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos kepenėlės - Šviežios, supjaustytos gabalėliais
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti stambiais gabalėliais
- 100 g Kiaulienos smegenėlės - Naudoti pabaigoje
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Kepkite kepenėles su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies, kol pradės skrusti. Įdėkite svogūnus ir toliau kepkite, kol jie taps minkšti ir auksiniai.
- Pabaigoje į kepenėles įmaišykite smegenėles, pagardinkite druska ir pipirais, maišykite tol, kol smegenėlės taps kremiškos.
- Patiekite su marinuotais agurkais arba kitais mėgstamais garnyrais.
Pabaigai…
Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti česnako arba aštrių prieskonių pagal savo skonį. Šis patiekalas yra paprastas, bet skanus, puikiai tinka savaitgalio pietums.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 300mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 12mg