Kiaulienos kepenėlės su smegenėlėmis

Kiaulienos kepenėlės su smegenėlėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Senas lietuviškas skerstuvių patiekalas, kuris atspindi tradicines lietuviškos virtuvės vertybes. Kepenėlės su svogūnais ir prieskoniais, pabaigoje įmaišytos kiaulės smegenėlės – tikras skanumynas, skirtas tiems, kurie vertina autentiškus, naminius skonius. Viskas iš savos naminės kiaulaitės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinkama kepimui ant vidutinės ugnies)
  • Medinė mentelė (Skirta maišyti kepimo metu)
  • Pjaustymo lenta (Naudojama mėsai ir svogūnams pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, tinkamas mėsai ir daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos kepenėlės - Šviežios, supjaustytos gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti stambiais gabalėliais
  • 100 g Kiaulienos smegenėlės - Naudoti pabaigoje
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Kepkite kepenėles su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies, kol pradės skrusti. Įdėkite svogūnus ir toliau kepkite, kol jie taps minkšti ir auksiniai.
  • Pabaigoje į kepenėles įmaišykite smegenėles, pagardinkite druska ir pipirais, maišykite tol, kol smegenėlės taps kremiškos.
  • Patiekite su marinuotais agurkais arba kitais mėgstamais garnyrais.

Pabaigai…

Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti česnako arba aštrių prieskonių pagal savo skonį. Šis patiekalas yra paprastas, bet skanus, puikiai tinka savaitgalio pietums.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 300mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 12mg
Recepto raktažodžiai Kepimas su svogūnais, Kiaulienos kepenėlės, Smegenėlės, Tradicinis lietuviškas patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai