
Kiaulienos kepsnys su bulvėmis
Šis kiaulienos kepsnys yra ypatingai sultingas ir kvapnus dėl marinuotos mėsos, kuri buvo apibarstyta druska, pipirais, ir džiovintais prieskoniais, o vėliau apšlakstyta aliejumi. Kepta mėsos kepsnys lėkštėje dera su aromatingomis bulvėmis ir gaiviais daržovių gabaliukais.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo rankovė (Kepsniui kepti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Peilis (Mėsai supjaustyti)
- Lėkštė (Patiekti kepsniui su garnyru)
Ingredientai
Kiaulienos kepsnys
- 1 kg Kiaulienos sprandinė - Marinuota druska, pipirais, džiovintais prieskoniais
- 2 a.š. Druska
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
Bulvės
- 800 g Bulvės - Nuluptos ir apvirintos
- 1 a.š. Krapai - Džiovinti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę pabarstykite druska, pipirais ir džiovintais prieskoniais. Apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis apie 30 minučių.
- Po to įdėkite mėsą į kepimo rankovę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 2 valandas, kol mėsa taps sultinga ir auksinės spalvos.
- Bulves nuskuskite, apvirkite ir apibarstykite džiovintais krapais bei šviežiai maltais pipirais. Patiekite su iškepusia mėsa.
Pabaigai…
Galite marinuoti mėsą per naktį, kad skonis būtų intensyvesnis. Bulves taip pat galima kepti kartu su mėsa paskutines 40 minučių, kad jos įgautų daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg