Kiaulienos nugarinės kepsniukas su marinuotais agurkėliais ir sūriu

Kiaulienos nugarinės kepsniukas su marinuotais agurkėliais ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis kiaulienos nugarinės kepsniukas yra tikras kaimiškas delikatesas, kuris susideda iš paprastų, bet kartu puikiai derančių ingredientų. Kepsniukai yra marinuoti per naktį su majonezu, garstyčiomis, druska ir česnaku, o po to apkepami keptuvėje ir pagardinami marinuotais agurkėliais bei lydytu sūriu. Šis patiekalas puikiai tinka savaitgaliams ar šeimos susibūrimams, ypač patiekiant su bulvių koše ir svogūnų laiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 12 hours
Gamyba 20 minutes
Iš viso 12 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 520 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepsniukų kepimui)
  • Peilis (Kiaulienos nugarinės pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta
  • Lėkštės (Patogioms porcijoms)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 500 g Kiaulienos nugarinė - Supjaustyta iki 1 cm storio kepsniukais
  • 2 v.š. Majonezas - Marinatui
  • 1 v.š. Garstyčios - Marinatui
  • Pagal skonį Druska - Marinatui
  • 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas, marinavimui
  • Džiūvėsėliai - Kepsniukų apvoliojimui
  • 3 vnt Marinuoti agurkėliai - Plonai supjaustyti
  • 100 g Lydytas sūris - Plonai supjaustytas

Patiekalui

  • 600 g Bulvių košė - Patiekimui su kepsniuku
  • 1 saujelė Svogūnų laiškai - Kapoti, patiekimui
  • Pagal skonį Smetona - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos nugarinę supjaustyti iki 1 cm storio kepsniukais. Kepsniukus iš abiejų pusių pabarstyti druska, česnaku, patepti majonezu ir garstyčiomis, tada palikti marinuotis per naktį šaldytuve.
  • Marinuotus kepsniukus voliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintoje keptuvėje iki kol gražiai apskrunda.
  • Apverčiame kepsniuką ir ant iškepusios pusės sudedame plonai pjaustytus marinuotus agurkėlius bei sūrį. Uždengiame keptuvę ir leidžiame sūriui ištirpti. Kai sūris ištirpsta, dar pakepame minutę.
  • Patiekiame su bulvių koše, svogūnų laiškais ir šaukštu smetonos. Skanaus!

Pabaigai…

Gali būti naudojami ir rauginti agurkėliai vietoje marinuotų, kad suteikti papildomą skonio akcentą. Bulvių košę rekomenduojama gardinti šiek tiek sviesto ir pieno, kad ji būtų puri ir skani.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 520kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Kiaulienos kepsnys, Marinuoti agurkėliai, Sūris, Tradicinis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai