
Kiaulienos vyniotinis su špinatais ir pievagrybiais
Šis kiaulienos vyniotinis su špinatais ir pievagrybiais yra puikus patiekalas, kurio idėja kilo iš namų virtuvės eksperimentų. Įdarui naudojami pievagrybiai, sūris ir špinatai, o vyniotinis suvyniotas į šoninę ir iškeptas iki traškumo. Patiektas su bulvių koše ir gaiviomis pomidorų salotomis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Keptuvė (Pakepinimui)
- Aštrus peilis (Mėsai pjaustyti)
- Dantų krapštukai (Vyniotinio tvirtinimui)
- Tarka (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
Mėsa
- 1 kg Kiaulienos nugarinė - Supjaustyta plonais griežinėliais
- 600 g Šoninė - Supjaustyta plonais griežinėliais
Įdaras
- 200 g Špinatai - Švieži
- 200 g Pievagrybiai - Smulkiai supjaustyti
- 180 g Sūris - Tarkuotas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai supjaustytas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Citrinos sultys - Šlakelis
- Sviestas - Kepti
Patiekalui
- 1 kg Bulvės - Bulvių košei
- Sviestas - Bulvių košei
- Pienas - Bulvių košei
- 2 vnt Pomidorai - Salotoms, supjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Salotoms, smulkiai supjaustytas
- Alyvuogių aliejus - Salotoms
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinkite smulkintus pievagrybius, svogūną ir čili pipirą, kol suminkštės. Tada sudėkite špinatus ir dar šiek tiek pakepinkite, kol špinatai sukris. Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Leiskite įdarui atvėsti.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite šoninės juosteles, ant jų – plonus kiaulienos griežinėlius. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Ant mėsos dėkite atvėsusį įdarą ir tarkuotą sūrį. Tada suvyniokite mėsą su šonine į ritinį ir tvirtai susmeikite dantų krapštukais.
- Vyniotinius dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol šoninė taps traški.
- Tuo metu paruoškite bulvių košę: nuskustas bulves išvirkite, nusunkite ir sutrinkite su daug sviesto ir trupučiu pieno.
- Salotoms supjaustykite pomidorus ir svogūną, pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
- Patiekite kiaulienos vyniotinius su bulvių koše ir pomidorų salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įdaro sudėtimi, pridėdami kitų daržovių ar prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg