
Kiaušiniai su burokėlių salotomis ir juodos duonos riekelėmis
Šis receptas puikiai tinka lengviems pusryčiams ar užkandžiui. Kiaušiniai, patiekiami su kreminiu padažu, kartu su burokėlių salotomis ir juodos duonos riekelėmis, sukuria subalansuotą ir gardų derinį. Ypač tinka mėgstantiems klasikinę virtuvę su šiek tiek nostalgišku prieskoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas kiaušiniams virti (Tinka bet koks mažas puodas, kuriame galite išvirti kiaušinius.)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir duonai pjaustyti.)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir kiaušiniams pjaustyti.)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai - Virtas iki kietumo.
- 200 g Burokėliai - Virti ir smulkiai pjaustyti.
- 4 riekelės Juoda duona - Skrudinta.
- 50 g Majonezas - Papuošimui.
- Druska ir pipirai - Pagal skonį.
- Petražolės - Papuošimui.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išvirkite iki kietumo, tada perpjaukite per pusę.
- Burokėlius išvirkite ir smulkiai supjaustykite.
- Juodą duoną supjaustykite riekelėmis ir apskrudinkite.
- Ant lėkštės išdėliokite kiaušinių puseles, duonos riekeles ir burokėlių salotas per vidurį.
- Ant kiaušinių uždėkite majonezo ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Papuoškite petražolėmis ir patiekite.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir pridėti, pvz., rūgštaus agurko arba česnako.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 210mgNatris: 450mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg