
Kiaušinienė su rūkytu lašinuku ir daržovėmis
Vakare norėjau kepto kiaušinio, bet galiausiai išpildžiau šį norą pusryčiams. Pakepinu rūkytų lašinukų, svogūno ir po to įdedu kiaušinius. Šis paprastas, tačiau gardus patiekalas idealiai tinka norintiems greitai pasiruošti sočius pusryčius.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Idealiai tinka nelipni keptuvė)
- Mentelė (Kiaušinienės maišymui)
- Peilis (Svogūnui ir lašinukams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Rūkyti lašinukai - Plonais griežinėliais
- 1/2 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Pomidorai - Vyšniniai, pjaustyti
- 1/2 vnt Raudonoji paprika - Plonais griežinėliais
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite rūkytus lašinukus, kol jie taps traškūs.
- Į tą pačią keptuvę įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės ir taps aukso spalvos.
- Į keptuvę įmuškite kiaušinius ir lengvai maišykite, kol kiaušinienė pasidarys puri.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite kartu su šviežiais pomidorais ir raudonąja paprika.
Pabaigai…
Patiekalą galima praturtinti šviežiomis žolelėmis, kaip antai petražolėmis ar krapais. Taip pat galima pridėti kitų mėgstamų daržovių ar sūrio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 28gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg