
Kiaušinienė su smidrais ir kumpeliu
Šis pusryčių patiekalas buvo įkvėptas paprasto ir gardaus recepto: pakepinti smidrai su kumpeliu ir kiaušiniais, apibarstyti šviežiais krapais ir apšlakstyti česnakiniu padažu. Nors kartais eksperimentuojama su šonine, šis patiekalas ypač skanus su kumpeliu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakepinti smidrus ir kumpelį)
- Mentelė (Kiaušinienės maišymui)
- Pjaustymo lenta (Smidrai ir kumpelio smulkinimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 200 g Smidrai - Smulkiai pjaustyti
- 100 g Kumpelis - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 30 ml Česnakinis padažas - Apšlakstyti paruoštą patiekalą
- Šiek tiek Švieži krapai - Apibarstyti viršuje
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Smidrus ir kumpelį pakepinkite keptuvėje iki švelniai apskrus.
- Į keptuvę įmuškite kiaušinius ir nuolat maišykite, kol kiaušiniai bus iškepę.
- Apibarstykite krapais ir apšlakstykite česnakiniu padažu. Patiekite su šviežiais pomidorais.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite papildyti svogūnėliais ar sūriu, kad jis būtų dar gardesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg