Kibinai su mėsa ir kopūstais

Kibinai su mėsa ir kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie kibinai yra tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalas su savita improvizacija – mėsos ir kopūstų įdaru. Pasiruoškite tikram skonių atradimui, kur tradiciniai ingredientai susilieja su šiuolaikine virtuve. Tai puikus užkandis, tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniniam užkandžiavimui. Mano močiutė dažnai ruošdavo šiuos kibinus šeimos susibūrimams, o dabar tai tapo mūsų šeimos tradicija.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt.

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinka standartinė orkaitės skarda)
  • Tešlos kočėlas (Tešlai plonai iškočioti)
  • Peilis (Mėsai ir kopūstams pjaustyti)
  • Šepetėlis (Kibinams aptepti kiaušiniu)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai
  • 200 g Sviestas - Atšaldytas
  • 1 vnt. Kiaušinis
  • 200 ml Grietinė
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 500 g Malta mėsa - Geriausia naudoti kiaulieną
  • 300 g Kopūstai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt. Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt. Kiaušinis - Tešlai aptepti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Įdarui paskaninti

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: miltus sumaišykite su druska, įtrinkite šaltą sviestą, kad susidarytų trupiniai. Įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinę ir sumaišykite tešlą. Padarykite rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Paruoškite įdarą: smulkiai pjaustykite kopūstus ir svogūną. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite juos kartu su malta mėsa, kol įdaras taps gražiai auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir supjaustykite į mažus apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite šaukštą įdaro ir užlankstykite kraštus, kad gautųsi kibinas.
  • Kiekvieną kibiną aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis, jei norite. Kepkite 180°C temperatūroje 25-30 minučių, kol kibinai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Į tešlą galite pridėti šaukštą acto, kad ji taptų dar trapia ir puria. Kibinai puikiai tinka kaip užkandis prie alaus ar kito mėgstamo gėrimo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai kibinai, Lietuviški receptai, Mėsos pyragėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai