
Kibinai su Mėsos Įdaru
Šie kibinai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį kiekvienas turėtų išbandyti. Nors receptas gali atrodyti paprastas, įdaro skonis yra gilus ir turtingas. Vakar, kai gaminau šiuos kibinus, mano šeima juos suvalgė taip greitai, kad net nespėjau padaryti nuotraukos. Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei arba šventiniam stalui. Nepamirškite, kad įdaro kiekis gali keisti galutinį rezultatą – mano patarimas yra neperkrauti faršu.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Peilis (Įdarui paruošti)
- Šepetėlis (Kibinams aptepti kiaušiniu)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai
- 200 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 ml Grietinė
- Pagal skonį Druska
Įdaras
- 500 g Malta mėsa - Jautiena arba kiauliena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 100 g Ryžiai - Išvirę ir atvėsinti
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus su šaltu sviestu, kol gausis trupiniai. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, druską ir greitai suminkykite tešlą. Apvyniokite ją plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite maltą mėsą su smulkintu svogūnu, virtus ryžius, pagardinkite druska ir pipirais.
- Tešlą padalykite į 10 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko suformuokite apskritimą ir įdėkite įdaro. Uždarykite kraštus, suformuokite kibinus.
- Kibinus sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180°C orkaitėje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad kibinų įdaras gali būti įvairus – eksperimentuokite su skirtingais ingredientais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 90mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg