Kibinai su sultiniu

Kibinai su sultiniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kibinai su sultiniu yra tradicinis karaimų virtuvės patiekalas, ypač populiarus Lietuvoje. Šie mažieji pyragėliai su mėsos įdaru, patiekiami su karštu sultiniu, yra puikus pasirinkimas sočiam pietų stalui ar šventiniam užkandžiui. Patiekalas yra ne tik skanus, bet ir pasižymi ypatingu šilumos ir jaukumo pojūčiu, kurį dažniausiai siejame su namų maistu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Karaimų virtuvė, Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
  • Puodas (Sultiniui virti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Miltai - Smulkūs
  • 150 g Sviestas - Atšaldytas
  • 100 ml Vanduo - Šaltas
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 300 g Jautiena arba kiauliena - Smulkinta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • Žiupsnelis Pipirai - Pagal skonį
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį

Sultinys

  • 1 l Mėsos arba daržovių sultinys - Karštas

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: miltus sumaišykite su druska, įmaišykite atšaldytą sviestą ir išminkykite, kol tešla taps trupinėta. Palaipsniui įpilkite šalto vandens ir išminkykite tešlą, kol ji taps lygi. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite smulkintą mėsą su svogūnais, įberkite druskos ir pipirų.
  • Iš šaldytos tešlos suformuokite mažus rutuliukus ir iškočiokite juos į apvalius lakštus. Įdėkite įdarą į kiekvieną lakštą ir užlenkite kraštus, suformuodami pyragėlius.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite pyragėlius. Kepkite 25-30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Kol pyragėliai kepa, paruoškite sultinį: užvirkite mėsos arba daržovių sultinį.
  • Patiekite kibinus su karštu sultiniu.

Pabaigai…

Kibinų tešlą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki dviejų dienų. Patiekalas puikiai tinka šventiniams pietums arba kaip užkandis vakarėliuose. Jei norite, į įdarą galite pridėti šiek tiek kapotų krapų ar petražolių, kad praturtintumėte skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 150gBaltymai: 50gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 250mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai kibinai, Sultinys, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai