Kijevo kotletai su žalumynais

Kijevo kotletai su žalumynais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Lietuviški patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos file: 2 gabaliukai (arba vištienos krūtinėlės)
  • sviesto: 50-60 gramų
  • kiaušinių: 1-2
  • kapotų žalumynų: 2-3 saujų (petražolių, krapų)
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • džiūvėsėlių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • saulėgrąžų aliejaus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sviestą palaikykime kambario temperatūroje, kad šis suminkštėtų, dėkime į dubenėlį bei ištrinkime sviestą šakute. Į sviestą dėkime kapotus žalumynus, pilkime citrinos sultis, paskaninkime druska, pipirais bei viską sumaišykime. Gautą masę dėkime ant maistinės plėvelės, susukime į pailgą „dešrelę“, kurią padalinkime į dvi dalis, per vidurį sukdami į skirtingas puses. Jau paruoštą sviestą su žalumynais dėkime į šaldytuvą maždaug – minučių.
  • Tuomet vištienos filė išmuškime per maistinę plėvelę, kad vištiena būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstykie ją druska bei pipirais.
  • Tada ant išmuštos vištienos file dėkime jau atvėsintą sviesto bei žalumynų mišinį, apvyniokime jį vištienos filė bei suformuokime pailgą kotletą, kurį merkkime į plaktą kiaušinį bei labai gerai apvoliokime džiūvėsėliuose (galima tai daryti ir du kartus, vėl merkiame į kiaušinį bei apvoliojame džiūvėsėliuose).
  • Po to kijevo kotletai yra kepami įkaitintame aliejuje maždaug – minučių. Svarbu, kad mūsų aliejus nebūtų per daug karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus nevisai iškepęs. Aliejaus karštį galime patikrinti įmesdami į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu įmesta bulvė greitai neparuduos, o keps gražiai ir tolygiai, tuomet galime į puodą dėti paruoštos kijevo kotletus.
  • Galime iškepti kijevo kotletus ir kitu būdu. Gaminandamos šiuo būdu sunaudosime daug mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai nedaug apkepinami keptuvėje, tada sudedami į skardą bei šaunami į įkaitintą orkaitę maždaug –ai minučių.
  • Galiausiai kijevo kotletai yra patiekiami su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Tikras gardumėlis!

Pabaigai…

Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating