Kijevo kotletai su žalumynais
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- vištienos file: 2 gabaliukai (arba vištienos krūtinėlės)
- sviesto: 50-60 gramų
- kiaušinių: 1-2
- kapotų žalumynų: 2-3 saujų (petražolių, krapų)
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- džiūvėsėlių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- saulėgrąžų aliejaus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą palaikykime kambario temperatūroje, kad šis suminkštėtų, dėkime į dubenėlį bei ištrinkime sviestą šakute. Į sviestą dėkime kapotus žalumynus, pilkime citrinos sultis, paskaninkime druska, pipirais bei viską sumaišykime. Gautą masę dėkime ant maistinės plėvelės, susukime į pailgą „dešrelę“, kurią padalinkime į dvi dalis, per vidurį sukdami į skirtingas puses. Jau paruoštą sviestą su žalumynais dėkime į šaldytuvą maždaug – minučių.
- Tuomet vištienos filė išmuškime per maistinę plėvelę, kad vištiena būtų gana plona, bet nesuplyšusi. Pabarstykie ją druska bei pipirais.
- Tada ant išmuštos vištienos file dėkime jau atvėsintą sviesto bei žalumynų mišinį, apvyniokime jį vištienos filė bei suformuokime pailgą kotletą, kurį merkkime į plaktą kiaušinį bei labai gerai apvoliokime džiūvėsėliuose (galima tai daryti ir du kartus, vėl merkiame į kiaušinį bei apvoliojame džiūvėsėliuose).
- Po to kijevo kotletai yra kepami įkaitintame aliejuje maždaug – minučių. Svarbu, kad mūsų aliejus nebūtų per daug karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus nevisai iškepęs. Aliejaus karštį galime patikrinti įmesdami į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu įmesta bulvė greitai neparuduos, o keps gražiai ir tolygiai, tuomet galime į puodą dėti paruoštos kijevo kotletus.
- Galime iškepti kijevo kotletus ir kitu būdu. Gaminandamos šiuo būdu sunaudosime daug mažiau aliejaus. Pirmiausia kijevo kotletai nedaug apkepinami keptuvėje, tada sudedami į skardą bei šaunami į įkaitintą orkaitę maždaug –ai minučių.
- Galiausiai kijevo kotletai yra patiekiami su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Tikras gardumėlis!
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.