Kijevo kotletai
Kijevo kotletai – tikriausiai kiekvienam žinomas patiekalas. Šis receptas nėra sudėtingas, tačiau puikiai tinka sotiems, skaniems pietums, ar šventiniam stalui. Siūlome vieną paprasčiausių Kijevo kotletų receptą, tikimės, kad Jums patiks 🙂
Ingredientai
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 80 g sviesto
- 1 kiaušinis
- Džiūvesėliai apvoliojimui
- Prieskoniai: druska, pipirai, petražolės
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Išmušti vištienos krūtinėlę, į vidų įdėti gabaliuką sviesto, pabarstyti prieskoniais, smulkintomis žolelėmis. Krūtinėlę gerai suvynioti, kad įdaras “nepabėgtų”.
- Išplakti kiaušinį, jame pamirkyti kotletą, vėliau jį pamirkyti į džiūvesėlius, dar kartą pakartoti: pavolioti kiaušinyje, paskui džiūvesėliuose.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, kotletus apkepti apie 5 min., vėliau baigti kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus džiūvesėliai.
Pabaigai…
Skanaus!