Kimštos paprikos su kiaulienos faršu

Kimštos paprikos su kiaulienos faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kimštos paprikos su kiaulienos faršu yra puikus būdas panaudoti šviežias daržoves ir paruošti sotų patiekalą visai šeimai. Šis receptas atspindi tradicinį lietuvišką virtuvės stilių su paprastais ingredientais ir klasikiniu paruošimo būdu. Troškinamos paprikos tampa minkštos, o įdaras – sultingas ir kvapnus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Gilus puodas, kuriame galima troškinti paprikas)
  • Peilis (Smulkinti svogūnus ir morkas)
  • Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Paprikos - Išvalytos iš vidurio sėklos
  • 300 g Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Virti ryžiai
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • Prieskoniai - Druska, pipirai
  • 200 ml Vanduo
  • 50 ml Pomidorų padažas
  • Žiupsnelis Petražolės - Smulkintos, pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Paprikas nuplauti, išvalyti iš vidurio sėklas.
  • Paruošti faršą, dedant smulkintą svogūną, prieskonius, druską, pipirus ir virtus ryžius.
  • Faršą prikimšti į paprikas.
  • Dėti į puodą, apibarstyti tarkuota morka, druska, pipirais, užpilti vandeniu ir pomidorų padažu.
  • Troškinti apie 30 minučių.
  • Ant galo pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Pabaigai…

Šis patiekalas yra universalus ir gali būti pritaikytas su skirtingomis daržovėmis arba kitokiu įdaru, pvz., vištienos arba sojos faršu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 120mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Kiaulienos faršas, Kimštos paprikos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai