
Klasikiniai Vafliai su Twist’u
Šis receptas atkeliauja iš mano virtuvės, kurioje eksperimentavau su klasikiniais vafliais. Tai paprastas ir greitas būdas paruošti vaflius, kurie yra traškūs iš išorės, bet minkšti viduje. Recepto twist’as slypi truputyje papildomo sviesto, kuris suteikia vafliams ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Vaflinė (Būtina traškiems vafliams kepti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
- Mentelė (Tešlai išdėlioti)
Ingredientai
- 250 g Miltai
- 250 g Cukrus
- 5 vnt Kiaušiniai
- 200 g Tirpintas sviestas - Papildomas sviestas suteikia ypatingą skonį
Gaminimo eiga
- Miltus ir cukrų sumaišykite dubenyje.
- Įmuškite kiaušinius ir suplakite su sausu mišiniu.
- Įpilkite tirpintą sviestą ir gerai sumaišykite iki vientisos masės.
- Įkaitinkite vaflinę ir į ją įdėkite nedidelį kiekį tešlos.
- Kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs iš išorės.
- Patiekite šiltus, su mėgstamu pagardu.
Pabaigai…
Jei norite dar traškesnių vaflių, galite pridėti papildomą kiaušinį arba sumažinti sviesto kiekį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 120gSotieji riebalai: 80gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 400mgNatris: 500mgKalis: 250mgSkaidulos: 5gCukrus: 200gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 10mg