Klasikinis Grybų Troškinys
Šis grybų troškinys yra klasikinis patiekalas, tinkantis tiek rudens, tiek žiemos vakarienei. Grybai suteikia gilų ir sodrų skonį, o prieskoniai – šilumą ir aromatą.
Reikalingi Įrankiai
- Gilioji keptuvė (Didelė, su dangčiu)
- Medinė mentelė
- Peilis (Aštrus, grybams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Grybai
- 500 g Švieži grybai - Pjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
- 200 ml Grietinėlė - Riebios
- 1 valg. š. Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Pagal skonį Petražolės - Šviežios, smulkintos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
- Pridėkite česnaką ir toliau kepkite dar kelias minutes.
- Sudėkite grybus ir kepkite, kol išskirs sultis ir sumažės.
- Pridėkite druską, pipirus ir grietinėlę. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių, kol grietinėlė sutirštės.
- Patiekite su šviežiomis petražolėmis.
Pabaigai…
Grybų troškinį galima patiekti su bulvių koše arba šviežia duona.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg