Klasikinis Grybų Troškinys

Klasikinis Grybų Troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis grybų troškinys yra klasikinis patiekalas, tinkantis tiek rudens, tiek žiemos vakarienei. Grybai suteikia gilų ir sodrų skonį, o prieskoniai – šilumą ir aromatą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Gilioji keptuvė (Didelė, su dangčiu)
  • Medinė mentelė
  • Peilis (Aštrus, grybams pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Grybai

  • 500 g Švieži grybai - Pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
  • 200 ml Grietinėlė - Riebios
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Pagal skonį Petražolės - Šviežios, smulkintos

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
  • Pridėkite česnaką ir toliau kepkite dar kelias minutes.
  • Sudėkite grybus ir kepkite, kol išskirs sultis ir sumažės.
  • Pridėkite druską, pipirus ir grietinėlę. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių, kol grietinėlė sutirštės.
  • Patiekite su šviežiomis petražolėmis.

Pabaigai…

Grybų troškinį galima patiekti su bulvių koše arba šviežia duona.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai grybai, Grybų troškinys, Namų virtuvė, Rudens receptai, Žiemos receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai