Klasikinis Obuolių Pyragas

Klasikinis Obuolių Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių pyragas yra tradicinis lietuviškas desertas, kurio receptas perduodamas iš kartos į kartą. Jis lengvas, drėgnas ir itin skanus. Skanaukite su puodeliu karštos kavos ar arbatos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Didelis, skirtas tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Kepimo popierius (Pyrago dugnui iškloti)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 120 g Cukrus
  • 100 ml Pienas
  • 80 ml Aliejus
  • 200 g Miltai
  • 2 a.š. Kepimo milteliai
  • 4 vnt Obuoliai - Supjaustyti griežinėliais
  • Cukraus pudra - Apibarstyti viršui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri.
  • Įpilkite pieną ir aliejų, gerai išmaišykite.
  • Įmaišykite miltus su kepimo milteliais, kol gausite vienalytę tešlą.
  • Sudėkite supjaustytus obuolius į tešlą ir lengvai permaišykite.
  • Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite apie 35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Iškeptą pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Pabaigai…

Šis pyragas ypač skanus, kai jis yra šiltas, bet jis taip pat puikiai tinka kitai dienai kaip užkandis. Galite pridėti cinamono ar vanilinio cukraus pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 220gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 240mgNatris: 300mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Obuoliai, Obuolių pyragas, Tradicinis lietuviškas desertas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai