Kokosinis obuolių žiemos pyragas

Kokosinis obuolių žiemos pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis pyragas – tikras Kalėdinis perlas! Į tešlą įtryniau didelį antaninį obuolį, kuris suteikė šiam pyragui ypatingo drėgnumo ir skonio. Pyragas pertepamas namine obuoliene, o viršus apibarstomas kokoso drožlėmis. Kiekvienas kąsnis primena sniego gausą ir žiemos šventes.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, apie 22 cm skersmens)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Maišymo indas
  • Tarka (Burokinei tarka, obuoliui tarkuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 5 šaukštai Grietinė
  • 1 Šlakelis aliejaus
  • 1 stiklinė Miltai
  • 2 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 vnt Didelis antaninis obuolys - Tarkuotas burokine tarka

Pertepimas

  • 0.5 l Naminė obuolienė

Aptepimas

  • Nepilnas pakelis Varškė - Suplakta su grietinėle
  • 150 ml Grietinėlė - Suplakta su varške
  • Kokoso drožlės - Apibarstyti pyragą viršuje

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome grietinę, aliejų, miltus su kepimo milteliais ir tarkuotą obuolį. Viską gerai sumaišome.
  • Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame 180°C temperatūroje apie 25-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
  • Iškepusį pyragą pertepame namine obuoliene.
  • Viršų aptepame suplaktos varškės ir grietinėlės mišiniu, apibarstome kokoso drožlėmis.
  • Puošiame šventiškai pagal norus, pvz., eglutės šakelėmis ir spanguolėmis.

Pabaigai…

Jei neturite antaninių obuolių, galite naudoti bet kokius kitus rūgštesnius obuolius. Pyrago viršų galima pabarstyti ne tik kokoso drožlėmis, bet ir cukraus pudra ar maltais riešutais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kokosinis pyragas, Obuoliai, Šventinis desertas, Žiemos pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai