Kokosinis obuolių žiemos pyragas
Šis pyragas – tikras Kalėdinis perlas! Į tešlą įtryniau didelį antaninį obuolį, kuris suteikė šiam pyragui ypatingo drėgnumo ir skonio. Pyragas pertepamas namine obuoliene, o viršus apibarstomas kokoso drožlėmis. Kiekvienas kąsnis primena sniego gausą ir žiemos šventes.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 22 cm skersmens)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Maišymo indas
- Tarka (Burokinei tarka, obuoliui tarkuoti)
Ingredientai
Tešla
- 4 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Cukrus
- 5 šaukštai Grietinė
- 1 Šlakelis aliejaus
- 1 stiklinė Miltai
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- 1 vnt Didelis antaninis obuolys - Tarkuotas burokine tarka
Pertepimas
- 0.5 l Naminė obuolienė
Aptepimas
- Nepilnas pakelis Varškė - Suplakta su grietinėle
- 150 ml Grietinėlė - Suplakta su varške
- Kokoso drožlės - Apibarstyti pyragą viršuje
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome grietinę, aliejų, miltus su kepimo milteliais ir tarkuotą obuolį. Viską gerai sumaišome.
- Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame 180°C temperatūroje apie 25-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
- Iškepusį pyragą pertepame namine obuoliene.
- Viršų aptepame suplaktos varškės ir grietinėlės mišiniu, apibarstome kokoso drožlėmis.
- Puošiame šventiškai pagal norus, pvz., eglutės šakelėmis ir spanguolėmis.
Pabaigai…
Jei neturite antaninių obuolių, galite naudoti bet kokius kitus rūgštesnius obuolius. Pyrago viršų galima pabarstyti ne tik kokoso drožlėmis, bet ir cukraus pudra ar maltais riešutais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg