Koldūnai su kreminiu padažu ir krapais

Koldūnai su kreminiu padažu ir krapais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet skanus koldūnų patiekalas yra puikus pasirinkimas greitam pietų ar vakarienės valgymui. Tradiciniai lietuviški koldūnai, kurie yra virtos tešlos su mėsos įdaru, yra pagardinami kreminiu padažu su grietine ir šviežiais krapais. Tai patiekalas, kuris sužavės savo paprastumu ir turtingu skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui užvirti ir koldūnams virti)
  • Keptuvė (Padažui paruošti)
  • Šaukštas (Padažui maišyti)
  • Peilis (Krapams supjaustyti)

Ingredientai
  

  • 400 g Koldūnai su mėsa
  • 150 ml Grietinė
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Sutrintos
  • 50 g Sviestas
  • Krapai - Švieži, smulkiai supjaustyti
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens ir išvirkite koldūnus pagal pakuotės instrukcijas.
  • Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir įdėkite sutrintus česnakus. Kepkite, kol česnakas taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę įpilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad susidarytų kreminis padažas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Į paruoštą padažą sudėkite virtus koldūnus ir gerai išmaišykite, kad jie būtų padengti padažu.
  • Galiausiai patiekalą apibarstykite šviežiais krapais ir patiekite karštą.

Pabaigai…

Koldūnai gali būti patiekiami su įvairiais padažais, bet šis kreminis padažas su grietine ir česnakais suteikia jiems ypatingą skonį. Jei norite, galite į padažą pridėti šiek tiek tarkuoto sūrio arba grybų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Grietinė, Koldūnai, Krapai, Kreminis padažas, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai