Konservuotos daržovės su burokėliais

Konservuotos daržovės su burokėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, norint ilgiau išlaikyti šviežias daržoves ir paruošti jas žiemai. Tradiciškai šis receptas gaminamas iš burokėlių, cukinijų, svogūnų ir prieskonių, kurie suteikia ypatingą skonį. Šis receptas puikiai tinka norint pasigaminti greitą garnyrą arba papildyti savo mėgstamus patiekalus sveikais ingredientais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Garnyras
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 100 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas virimui.)
  • Šaukštas (Maišymui.)
  • Stiklainiai (Sterilizuoti konservavimui.)
  • Dangteliai (Tinkami stiklainiams uždaryti.)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui.)

Ingredientai
  

  • 1 kg nevirti burokėliai
  • 500 g cukinijos
  • 500 g svogūnai
  • 0.5 stiklinės cukrus
  • 0.5 stiklinės aliejus
  • 0.5 stiklinės actas
  • 2 stiklinės vanduo
  • 1 valgomasis šaukštas druska
  • žiupsnis pipirai
  • žiupsnis malti lauro lapai

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti ir supjaustyti burokėlius, cukinijas ir svogūnus.
  • Dideliame puode sumaišyti vandenį, cukrų, aliejų, actą ir prieskonius. Užvirti mišinį.
  • Į puodą sudėti pjaustytas daržoves ir virti apie 15-20 minučių, kol jos šiek tiek suminkštės.
  • Sterilizuoti stiklainius ir supilstyti į juos daržovių mišinį. Uždaryti dangteliais.
  • Stiklainius atvėsinti aukštyn kojomis ir laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka norint pasigaminti ilgam laikui išsaugoti šviežias daržoves. Galima eksperimentuoti su kitomis daržovėmis, kaip morkos ar paprikos.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1.5gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Cukinijos, Daržovės, Konservavimas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai