
Konservuotos daržovės su burokėliais
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, norint ilgiau išlaikyti šviežias daržoves ir paruošti jas žiemai. Tradiciškai šis receptas gaminamas iš burokėlių, cukinijų, svogūnų ir prieskonių, kurie suteikia ypatingą skonį. Šis receptas puikiai tinka norint pasigaminti greitą garnyrą arba papildyti savo mėgstamus patiekalus sveikais ingredientais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas virimui.)
- Šaukštas (Maišymui.)
- Stiklainiai (Sterilizuoti konservavimui.)
- Dangteliai (Tinkami stiklainiams uždaryti.)
- Peilis (Daržovių pjaustymui.)
Ingredientai
- 1 kg nevirti burokėliai
- 500 g cukinijos
- 500 g svogūnai
- 0.5 stiklinės cukrus
- 0.5 stiklinės aliejus
- 0.5 stiklinės actas
- 2 stiklinės vanduo
- 1 valgomasis šaukštas druska
- žiupsnis pipirai
- žiupsnis malti lauro lapai
Gaminimo eiga
- Nuplauti ir supjaustyti burokėlius, cukinijas ir svogūnus.
- Dideliame puode sumaišyti vandenį, cukrų, aliejų, actą ir prieskonius. Užvirti mišinį.
- Į puodą sudėti pjaustytas daržoves ir virti apie 15-20 minučių, kol jos šiek tiek suminkštės.
- Sterilizuoti stiklainius ir supilstyti į juos daržovių mišinį. Uždaryti dangteliais.
- Stiklainius atvėsinti aukštyn kojomis ir laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka norint pasigaminti ilgam laikui išsaugoti šviežias daržoves. Galima eksperimentuoti su kitomis daržovėmis, kaip morkos ar paprikos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 100kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 0.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1.5gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg