
Kopūsto apkepas su grybų padažu
Šis paprastas, bet labai skanus kopūsto apkepas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Kopūsto, cukinijos ir morkos derinys kartu su rikotos sūriu suteikia patiekalui subtilaus skonio. Patiekalas ypač gardus su grybų ir avižų grietinėlės padažu, kuris suteikia papildomą kreminį skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo įrankis (Kopūstui, cukinijai ir morkoms sutarkuoti)
- Kepimo indas (Orkaitės patiekalui kepti)
- Orkaitė (180°C temperatūrai palaikyti)
- Keptuvė (Padažui paruošti)
Ingredientai
Pagrindinė masė
- 1/2 vnt Baltagūžis kopūstas - Tarkuotas
- 1 vnt Cukinija - Tarkuota
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 200 g Rikota
- 2 vnt Kiaušiniai
- Prieskoniai - Pagal skonį
Padažas
- Pievagrybiai - Pjaustyti
- Poras - Pjaustytas
- Vanduo
- Avižų grietinėlė
- Žalumynai - Pridėti prieš patiekimą
Gaminimo eiga
- Kopūstą, cukiniją ir morką sutarkuokite.
- Į sutarkuotus daržoves įdėkite rikotą, kiaušinius ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
- Gautą masę sudėkite į kepimo indą ir kepkite 60 minučių 180°C temperatūroje.
- Kol kepa apkepas, paruoškite padažą: keptuvėje apkepti pievagrybius ir porą, užpilkite vandeniu, įpilkite avižų grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės.
- Prieš patiekdami, apkepą užpilkite grybų padažu ir pabarstykite žalumynais.
Pabaigai…
Jei neturite avižų grietinėlės, galite naudoti įprastą grietinėlę arba sojų grietinėlę. Patartina apkepą patiekti su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 140mgNatris: 250mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 7gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg