Kopūsto apkepas su grybų padažu

Kopūsto apkepas su grybų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet labai skanus kopūsto apkepas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Kopūsto, cukinijos ir morkos derinys kartu su rikotos sūriu suteikia patiekalui subtilaus skonio. Patiekalas ypač gardus su grybų ir avižų grietinėlės padažu, kuris suteikia papildomą kreminį skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarkavimo įrankis (Kopūstui, cukinijai ir morkoms sutarkuoti)
  • Kepimo indas (Orkaitės patiekalui kepti)
  • Orkaitė (180°C temperatūrai palaikyti)
  • Keptuvė (Padažui paruošti)

Ingredientai
  

Pagrindinė masė

  • 1/2 vnt Baltagūžis kopūstas - Tarkuotas
  • 1 vnt Cukinija - Tarkuota
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 200 g Rikota
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Prieskoniai - Pagal skonį

Padažas

  • Pievagrybiai - Pjaustyti
  • Poras - Pjaustytas
  • Vanduo
  • Avižų grietinėlė
  • Žalumynai - Pridėti prieš patiekimą

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstą, cukiniją ir morką sutarkuokite.
  • Į sutarkuotus daržoves įdėkite rikotą, kiaušinius ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
  • Gautą masę sudėkite į kepimo indą ir kepkite 60 minučių 180°C temperatūroje.
  • Kol kepa apkepas, paruoškite padažą: keptuvėje apkepti pievagrybius ir porą, užpilkite vandeniu, įpilkite avižų grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės.
  • Prieš patiekdami, apkepą užpilkite grybų padažu ir pabarstykite žalumynais.

Pabaigai…

Jei neturite avižų grietinėlės, galite naudoti įprastą grietinėlę arba sojų grietinėlę. Patartina apkepą patiekti su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 140mgNatris: 250mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 7gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Apkepas, Grybų padažas, Kopūstas, Rikota, Vegetariškas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai