Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis kopūstų apkepas yra sotus ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka vakarienei ar pietums. Jis susideda iš kopūstų, mėsos faršo, morkų ir ryžių, o visa tai užbaigiama tarkuotu sūriu. Šis receptas yra lengvai paruošiamas, ir jis patiks visai šeimai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Vidutinio dydžio, 20×30 cm, su aukštais kraštais)
  • Tarka (Morkoms ir sūriui tarkuoti)
  • Puodas (Ryžiams virti)
  • Peilis (Kopūstams smulkinti)
  • Didelė maišymo dubenė (Visiems ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 600 g Kopūstai - Smulkinti
  • 500 g Mėsos faršas - Galima naudoti kiaulienos ar jautienos
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 100 g Tarkuotas sūris - Galima naudoti čederio arba kitą kietą sūrį
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 1 stiklinė Virti ryžiai - Atvėsinti
  • pagal skonį Prieskoniai ir žalumynai - Galima naudoti druską, pipirus, petražoles

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstą susmulkinti. Ryžius išvirti ir atvėsinti. Morkas ir sūrį sutarkuoti.
  • Visus ingredientus sumaišyti ir sukrėsti į kepimo formą, išteptą sviestu. Viršų galima pabarstyti smulkintomis saulėgrąžomis.
  • Kepti 180°C temperatūroje apie 45 minutes, kol apkepas taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų daržovių, pvz., paprikų ar svogūnų, kad patiekalas būtų dar įvairesnis. Taip pat galima keisti sūrį pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Apkepas, Kopūstai, Mėsos faršas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai