
Kopūstų čeburekai
Šie čeburekai, kepti su kopūstų lapais vietoje įprastos tešlos, yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo. Patiekalas, kuriame susijungia tradicinis čeburekų skonis su švelniai apvirtų kopūstų gaivumu. Receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Kaip sako liaudis, kas drįsta, tas laimi – tad drąsiai pabandykite!
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Kepti čeburekams ant lėtos ugnies)
- Maišymo dubuo (Faršui ir plakinio ruošimui)
- Šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
- Peilis (Kopūsto lapams apipjaustyti)
Ingredientai
- 500 g Faršas - Jautienos ir kiaulienos mišinys
- 4 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Miltai
- 8 vnt Kopūsto lapai - Apvirti
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Į faršą įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.
- Apvirkite kopūsto lapus, kol jie taps minkšti, bet dar laikys savo formą.
- Išplakite kiaušinius su miltais ir prieskoniais.
- Kopūsto lapo storąją dalį apipjaukite, ant vienos pusės lapo plonai užtepkite faršo.
- Sulenktą lapą su faršu pamirkykite kiaušinių plakinyje ir dėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi.
- Kepkite ant lėtos ugnies, kol čeburekai taps auksinės spalvos ir traškūs.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais faršo mišiniais, pridėti mėgstamų prieskonių arba keisti kepimo būdą – orkaitėje ar grilyje.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 30mg