Kopūstų čeburekai

Kopūstų čeburekai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie čeburekai, kepti su kopūstų lapais vietoje įprastos tešlos, yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo. Patiekalas, kuriame susijungia tradicinis čeburekų skonis su švelniai apvirtų kopūstų gaivumu. Receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepakartojamas. Kaip sako liaudis, kas drįsta, tas laimi – tad drąsiai pabandykite!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Kepti čeburekams ant lėtos ugnies)
  • Maišymo dubuo (Faršui ir plakinio ruošimui)
  • Šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
  • Peilis (Kopūsto lapams apipjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Faršas - Jautienos ir kiaulienos mišinys
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 2 šaukštai Miltai
  • 8 vnt Kopūsto lapai - Apvirti
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 šaukštas Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Į faršą įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.
  • Apvirkite kopūsto lapus, kol jie taps minkšti, bet dar laikys savo formą.
  • Išplakite kiaušinius su miltais ir prieskoniais.
  • Kopūsto lapo storąją dalį apipjaukite, ant vienos pusės lapo plonai užtepkite faršo.
  • Sulenktą lapą su faršu pamirkykite kiaušinių plakinyje ir dėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi.
  • Kepkite ant lėtos ugnies, kol čeburekai taps auksinės spalvos ir traškūs.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su skirtingais faršo mišiniais, pridėti mėgstamų prieskonių arba keisti kepimo būdą – orkaitėje ar grilyje.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Kopūstai, Kopūstų čeburekai, Receptai su nuotraukomis, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai