Kopūstų ir morkų salotos su majonezu ir be jo
Ankščiau pirkdavome kopūstų-morkų salotas, bet dabar gaminame namuose ir gaunasi puikiai. Šios salotos puikiai tinka su kepta vištiena ir apkepintais makaronais. Dalį darome su majonezu, kad būtų sodresnio skonio, o dalį be majonezo, kad ilgiau išsilaikytų.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė dubenė (Salotoms maišyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms)
- Šaukštas (Salotoms maišyti)
- Indelis (Salotoms laikyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 vnt Kopūstas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Paprika - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Poras - Supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- Druska - Pagal skonį
- Cukrus - Pagal skonį
- Actas - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
- Krapai - Smulkinti, pagal skonį
- Majonezas - Nebūtina
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite kopūstą, tarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite papriką ir porą.
- Sumaišykite visas daržoves didelėje dubenyje.
- Pagal skonį įdėkite druskos, cukraus, acto, alyvuogių aliejaus ir smulkintų krapų.
- Dalį salotų galite sumaišyti su majonezu, kad būtų sodresnio skonio.
- Laikykite salotas šaldytuve indelyje. Be majonezo salotos išsilaikys ilgiau.
- Patiekite su kepta vištiena ir apkepintais makaronais.
Pabaigai…
Salotas galima praturtinti įvairiais priedais, tokiais kaip sezamo sėklos ar riešutai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1.5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 5mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 40mg