Kopūstų ruošimas balandeliam mikrobanginėje

Kopūstų ruošimas balandeliam mikrobanginėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai kopūstas labai kietas, paprastas būdas jį paruošti balandeliam – mikrobangų krosnelė. Šis metodas padeda suminkštinti kopūstą, kad būtų lengviau išvynioti lapus ir juos naudoti įdarui. Pavadinimas, kaip išvirtas šis kopūstas, kilęs iš tradicinių metodų su šiek tiek modernios technikos pagalba.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Mikrobangų krosnelė (Reikalinga kopūsto minkštinimui)
  • Peilis (Kopūsto pjovimui)
  • Puodas su vandeniu (Alternatyva: virinimui, jei nėra mikrobangų krosnelės)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Kopūstas - Didelis, žalias
  • 200 ml Vanduo - Įpilamas į indą mikrobangų krosnelėje

Gaminimo eiga
 

  • Išimkite kopūsto šerdį, kad būtų lengviau atskirti lapus.
  • Įdėkite kopūstą į mikrobangų krosnelę. Įpilkite 200 ml vandens į indą ir uždenkite kopūstą.
  • Kaitinkite mikrobangų krosnelėje 8-10 minučių ant aukštos temperatūros, kol lapai pradės minkštėti.
  • Atsargiai išimkite kopūstą iš mikrobangų krosnelės ir atskirkite minkštus lapus. Jei reikia, pakartokite procesą su likusiais lapais.
  • Pasiruoškite įdarą balandeliam ir suvyniokite jį į paruoštus kopūsto lapus.

Pabaigai…

Jei kopūstas lieka per kietas, pakartokite kaitinimą dar 5 minutes.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 2gNatris: 20mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Kopūstai, Mikrobangų krosnelė, Tradicinė lietuviška virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai