Kotletai padaže su bulvių ir pastarnokų koše bei marinuotų burokėlių garnyru

Kotletai padaže su bulvių ir pastarnokų koše bei marinuotų burokėlių garnyru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Rudens vakarams, kai norisi kažko jaukaus ir šilto, šie kotletai padaže yra puikus pasirinkimas. Tai Norvegijos ir Lietuvos virtuvių susitikimas, kur jautienos ir kiaulienos faršas sujungiamas su subtiliais prieskoniais ir daržovėmis, o patiekalas užbaigiamas kremine padažo nata bei gardžiu marinuotų burokėlių garnyru.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška, Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Kotletams apkepinti)
  • Troškintuvas (Kotletams troškinti su padažu)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių ir pastarnokų košei paruošti)
  • Peilis ir pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Kotletai

  • 300 g Jautienos faršas
  • 200 g Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas - Kapotas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 50 g Cukinija - Tarkuota
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 2 v.š. Jogurtas
  • 1 a.š. Krakmolas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Padažas

  • 1 vnt Morka - Pjaustyta šiaudeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas šiaudeliais
  • 100 ml Vanduo
  • 100 ml Riebi grietinėlė
  • 2 v.š. Bruknių pagardas - Aštrus
  • Gelsvės šakelė
  • Padažo tirštiklis

Bulvių ir pastarnokų košė

  • 500 g Bulvės
  • 100 g Pastarnokas
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Grietinėlė
  • Muskato riešutas - Tarkuotas, pagal skonį

Marinuoti burokėliai su raudonuoju svogūnu

  • 200 g Marinuoti burokėliai - Tarkuoti
  • 50 g Raudonasis svogūnas - Kapotas
  • 2 v.š. Jogurtas
  • 1 v.š. Majonezas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite jautienos ir kiaulienos faršą su kapotu svogūnu, česnaku, tarkuota cukinija, kiaušiniu, jogurtu, krakmolu, druska ir pipirais. Suformuokite kotletus ir apkepkite juos keptuvėje.
  • Kepimo keptuvėje apkepkite šiaudeliais pjaustytas morką ir svogūną. Sudėkite apkepintus kotletus į troškintuvą, įpilkite šiek tiek vandens, pridėkite gelsvės šakelę ir troškinkite ant lėtos kaitros apie 15 minučių. Tada įpilkite riebios grietinėlės, bruknių pagardo ir dar troškinkite 5 minutes. Galiausiai padažą sutirštinkite tirštikliu.
  • Bulvių ir pastarnokų košės paruošimui, išvirkite bulves ir pastarnoką. Sutrinkite su sviestu, grietinėle ir muskato riešutu.
  • Marinuotų burokėlių garnyrui sumaišykite tarkuotus burokėlius su kapotu raudonuoju svogūnu, jogurtu, majonezu, druska ir pipirais.

Pabaigai…

Kotletai puikiai tinka su bet kokiu jūsų mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar ryžiais. Taip pat galima pridėti kitų mėgstamų prieskonių ar daržovių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 55gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 125mgNatris: 450mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 8gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Burokėlių garnyras, Klasikiniai patiekalai, Kotletai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai