Krabų lazdelės alaus tešloje
Buvo planuota kepti krabų lazdeles alaus tešloje, bet turėjau nedaug krabų lazdelių, todėl jas susmulkinau ir sudėjau į tešlą. Tai puikus būdas panaudoti mažus likučius. Blyneliai tikrai labai skanūs ir traškūs, su švelniu krabų skoniu, puikiai tinka greitam užkandžiui arba lengviems pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Plaktuvas (Tešlai sumaišyti)
- Keptuvė (Blyneliams kepti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
Ingredientai
Tešla
- 100 g Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
- 150 ml Alaus - Lengvo skonio
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 50 g Krabų lazdelės - Susmulkintos
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus su kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite alų. Viską gerai išplakite, kad tešla būtų vienalytė.
- Susmulkintas krabų lazdeles įmaišykite į tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Pilkite šaukštu tešlą su krabų lazdelėmis į keptuvę ir kepkite blyneliai iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Blynelius galima patiekti su citrinos skiltele arba žolelių jogurtiniu padažu. Krabų lazdeles galite pakeisti kitais jūros gėrybėmis ar net smulkiai supjaustyta vištiena.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg