Krafinai su džiovintomis spanguolėmis

Krafinai su džiovintomis spanguolėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie mielinės tešlos krafinai su džiovintomis spanguolėmis yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Jų išskirtinė forma primena gėlių žiedus, o subtiliai saldus skonis ir maloniai rūgštūs spanguolių prieskoniai suteikia ypatingo žavesio. Receptas reikalauja šiek tiek laiko ir pastangų, tačiau galutinis rezultatas tikrai to vertas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 20 minutes
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 12 vnt
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Mikseris (Tešlai maišyti)
  • Kepimo forma (Muffin formelės arba panašios)
  • Kepimo popierius (Tešlai kočioti ir formelėms iškloti)
  • Plakimo šluotelė (Sviestui maišyti)
  • Peilis (Tešlai padalinti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Miltai
  • 140 ml Vanduo - Šiltas
  • 50 g Sviestas - Lydytas
  • 15 g Mielės - Šviežios
  • 15 g Cukrus
  • 2 g Druska
  • 125 g Sviestas sluoksniavimui - Lydytas
  • 25 g Uogų džemas - Spanguolių arba kitų rūgščių uogų
  • 10 g Cukraus pudra - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Į šiltą vandenį berti cukrų, sutrupinti mieles, berti 150 g išsijotų miltų. Užmaišyti tirštą tešlą, užbarstyti miltais, pastatyti šiltai (35-40°C), kad išrūgtų. Kai įmaišalas pakyla, berti druską, likusius miltus, cukrų. Minkyti, kol nelips prie rankų, apie 10 min., baigiant minkyti supilti ištirpdyta sviestą ir dar minkyti 1-2 min. Dėti tešlą į dubenį, patepti plonai aliejumi, uždengti maistine plėvele, švariu rankšluosčiu ir pastatyti šiltai rauginti. Kildinama 30-55 min, kol tešlos kiekis padvigubėja.
  • Tešlą padalinti į 6 dalis. Kiekvieną surutuliuoti į rutuliukus ir juos palikti 10 min, uždengtus plėvele. Kiekvieną rutuliuką pamiluoti ir kočioti labai plonai ilgą juostą 50-60 cm. Kočiojant tešlą, patempti, nes tešla turi būti elastinga. Imti minkštą, pašildytą sviestą ir rankomis ištepti visą juostą, paskui juostą susukti į ritinėlį. Šį ritinėlį dar pakočioti iki 20 cm ilgio, ir palikti kilti uždengtą. Atšalusį ritinį padalinti į dvi dalis, perpjauti ir kiekvieną pusę ritinėlį formuoti mažą, vėl ritinėlį, galą pakeisti po apačia. Sudėti į kepimo formą su skirtingu dydžiu keksiukams. Kildinti 15-20 min. Kepti 180°C temperatūroje 20 min. Jei labai apkepa, po 10 min., galima kepinius pridengti folija.
  • Pravėsusiems įterpti džemą ir apšioyti miltiniu cukrumi.

Video

Pabaigai…

Galite naudoti ir kitus rūgščius uogų džemus, priklausomai nuo jūsų skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Krafinai, Mielinė tešla, Spanguolės, Šventinis desertas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai