
Krafinas su razinomis ir cukraus pudra
Šis krafinas yra ypatingas ne tik dėl savo įspūdingo žiedo formos, bet ir dėl skanaus, šiek tiek karamelizuoto razinų įdaro. Receptas išbandytas ir patobulintas pagal Renatos Pečiulytės rekomendacijas, todėl jis tapo tikra šventine stalo puošmena. Šį krafiną galite kepti tiek šventėms, tiek šeimos susitikimams – jis visada bus dėmesio centre. Originaliame recepte pateikiamos išsamios instrukcijos ir nuotraukos, todėl gaminti bus lengva ir smagu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, žiedo formos, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius (Iškloti formą)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai aptepti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai išmaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai - Aukštos kokybės, kvietiniai
- 250 ml Pienas - Šiltas
- 50 g Cukrus - Baltas
- 7 g Sausos mielės - Greito veikimo
- 50 g Sviestas - Tirpintas
- 1 vnt Kiaušinis - Didelis
- 1 žiupsnelis Druska
- 200 g Razinos - Išmirkytos vandenyje
- 30 g Cukraus pudra - Pabarstyti ant viršaus
Gaminimo eiga
- Sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles. Leiskite mielėms suaktyvėti apie 10 minučių.
- Įmaišykite tirpintą sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys minkšta, elastinga tešla.
- Tešlą minkykite apie 10 minučių, tada padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų dvigubai.
- Pakilusią tešlą iškočiokite, pabarstykite išmirkytomis razinomis, suvyniokite į ritinį ir susukite į žiedo formą.
- Dėkite žiedą į kepimo formą, palikite kilti dar 20 minučių.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių, kol krafinas bus auksinės spalvos.
- Atvėsusį krafiną pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.
Pabaigai…
Krafinas puikiai tinka su kava ar arbata. Razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais ar riešutais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 55mgNatris: 180mgKalis: 120mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 250IU