Kreminiai vafliai
Šie vafliai yra tokie skanūs, kad reikia prašyti duoti nors kiek nufotografuoti. Receptas sujungia tradicinį vaflių skonį su kreminio sūrio švelnumu. Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pusryčiui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Vaflių keptuvė (Būtina vafliams kepti)
- Mentelė (Tešlai maišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir kremui plakti)
Ingredientai
- 250 g Miltai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 200 g Kreminis sūris
- 90 g Sviestas
- 3.5 v.š. Cukrus
- 100 ml Kefyras
- 8 g Vanilinis cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai - Nubrauktas šaukštelis
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
- Sviestą išlydykite ir leiskite atvėsti. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską plakite iki purios masės. Į masę supilkite atvėsusį sviestą, kefyrą, sudėkite kreminį sūrį ir viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į masę. Miltus lengvai įmaišykite mentele.
- Gautą tešlą pilkite į vaflių keptuvę ir kepkite iki auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šiuos vaflius galite patiekti su uogiene, šviežiomis uogomis ar plakta grietinėle. Taip pat tinka su šokoladiniu padažu ar karamele.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 180mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 12gVitaminas A: 500IU