Kremuotas padažas su keptais svogūnais

Kremuotas padažas su keptais svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis padažas su keptais svogūnais yra puikus priedas prie įvairių patiekalų. Jis suteikia gylio ir turtingumo skonio, o kartu ir šiek tiek saldumo iš karamelizuotų svogūnų. Idealiai tinka naudoti su mėsa, žuvimi arba kaip pagardas prie duonos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Padažai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Naudojama svogūnams kepti)
  • Maišymo šaukštas (Padažui maišyti)
  • Peilis (Svogūnams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Vidutinio dydžio svogūnai - Supjaustyti smulkiais gabalėliais
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • 200 ml Grietinėlė
  • 50 g Sviestas - Tirpintas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejų. Įdėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir karamelizuoti.
  • Įpilkite sviestą į keptuvę su svogūnais ir gerai išmaišykite. Tada supilkite grietinėlę ir sumažinkite ugnį. Kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  • Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite šiltą kaip garnyrą prie įvairių patiekalų.

Pabaigai…

Šį padažą galima naudoti tiek kaip priedą prie mėsos, tiek kaip padažą prie makaronų ar kitų karštų patiekalų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 6mg
Recepto raktažodžiai Karamelizuoti svogūnai, Kremuotas padažas, Padažai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai