Krepšeliai iš blynų su varškės ir persikų įdaru
Vieni pusryčiams dievina košes, kiti sumuštinius, treti nieko nemėgsta, ir dar daug visko 🤷🏼♀️ O man tai geriausi pusryčiai būna, kada tai būna blynai 💖 Na juos tai mėgstu bet kokiu pavidalu 👌
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Orkaitė (Krepšeliams kepti)
- Medinis pagaliukas (Krepšeliams persmeigti)
Ingredientai
Tešla
- 160 g Miltai
- 250 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Aliejus
- Druska - Pagal skonį
- Cukrus - Pagal skonį
Įdaras
- Varškė
- Grietinėlė
- Konservuoti persikai
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Iš tešlos produktų, užsimaišome tešlą.
- Iš įdaro produktų, pasidarome įdarą.
- Ant blynų dedame įdarą ir darome krepšelius. Viršų persmeigiame mediniu pagaliuku.
- Blynus apšlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę 180° temperatūroje. Man užteko kažkur apie 10 min. (žiūrėti pagal blynus).
- Iškepus blynams, smeigtukus išimti.
Pabaigai…
Šie blynų krepšeliai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Galima eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pvz., šokolado ar uogų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg