Kriaušių karamelė
Ačiū Laimutei Sapienei už puikų receptuką! Kriaušės jau pradėjo pernokinėti, o išmesti – gaila. Šis receptas yra puikus būdas išnaudoti kriaušes ir pasigaminti nuostabią kriaušių karamelę. Receptas yra labai paprastas, bet reikia kantrybės, nes virimo laikas yra ilgas. Šio deserto gaminimas yra tikra kulinarinė patirtis, kuri tikrai verta pastangų!
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Bent 10 litrų talpos, nes mišinys labai putoja)
- Blenderis (Kriaušių mišiniui sutrinti)
- Stiklainiai (Paruoštai karamelei sudėti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 kg Kriaušės - Nuluptos, be sėklų, supjaustytos
- 0.5 stiklinės Vanduo - Mazesnė pusė stiklinės
- 900 g Cukrus
- 900 ml Pienas - 3.2% riebumo
- 0.5 a.š. Soda
- 1 vnt Citrina - Sultys ir tarkuota žievelė
- 1 v.š. Vanilinis cukrus
- Žiupsnelis Cinamonas
Gaminimo eiga
- Kriaušes sudėkite į puodą, įpilkite vandenį, cukrų ir vanilinį cukrų. Virkite 1 valandą.
- Po valandos įpilkite pieną ir įdėkite sodą. Virkite dar 2 valandas, dažnai maišant. Mišinys labai putoja, tad būkite atsargūs.
- Mišinį sublenderiuokite, įpilkite citrinos sultis, tarkuokite žievelę ir dar kartą užvirkite.
- Paruoštą karamelę supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Pabaigai…
Ši karamelė puikiai tinka prie blynų, ledų arba tiesiog su duona. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar papildomais ingredientais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 100mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 200gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg