
Kugeliokas su Anties Mėsyte
Šis kugelis su anties mėsyte yra tobulas pietų patiekalas. Jis primena tradicinį bulvių plokštainį, tačiau anties mėsyte ir svogūnais suteikia ypatingo skonio. Šį receptą sukūrė namų virėjas, kuris norėjo išbandyti kažką naujo ir originalaus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Didelė, gili, kad tilptų visa tešla)
- Tarkavimo mašina (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Keptuvė (Svogūnams ir anties mėsytei kepti)
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1.5 kg Bulvės - Nuluptos, tarkuotos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai tarkuoti
- 400 g Anties mėsa - Nuimta nuo kaulų, supjaustyta gabaliukais
- 2 v.s. Grietinė
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Papildomi ingredientai
- 150 g Kiaulės taukai - Kepimui
Gaminimo eiga
- Bulves ir svogūnus tarkuoti į didelį dubenį.
- Keptuvėje kepinti svogūnus ant kiaulės taukų iki auksinės spalvos. Įdėti anties mėsytes ir kepti, kol gražiai apskrus.
- Svogūnų ir anties mėsytes mišinį užpilti ant tarkuotų bulvių ir svogūnų. Įdėti grietinės, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
- Kepimo formą ištepti taukais ir supilti bulvių tešlą.
- Įkaitinti orkaitę iki 300°C ir kepti apie 20 minučių. Sumažinti karštį iki 190°C ir kepti dar apie 50 minučių, kol kugelis bus gražiai apskrudęs.
Pabaigai…
Nedėti kiaušinių ar pieno, šis kugelis puikus ir be jų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 35gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 700mgKalis: 1500mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg