Kugelis Čenakinėse
Šiemet likau visai be bulvių. Tie keli daigai darže prastai užderėjo. Tai bulvės būtų tapusios desertu ir prabanga. Taip taip, pilnos parduotuvės ir turgai! Bet esam pripratę prie savo, naminių. Todėl mielai visą bulviakasį ėjau padėti artimiesiems jų kasti, perrinkti ir užsidirbau tiek, kad galim bulves valgyti kasdien! Vienas mėgstamiausių patiekalų yra kugelis čenakinėse. Paruošimo būdų – begalės! Šį kartą toks: tarkuotos bulvės, trys didelės galvos svogūnų, šaldytuvo lentynoje ilgokai liūdėjusi naminė, riebi grietinė, porą kiaušinių, druska ir turkiškų skanėstų parduotuvėje nusipirkta paragavimui, vištienos dešra (skonis labai nuvylė) supjaustyta šiaudeliais. Kugelis gavosi purus, baltas, mikštas ir kvapnus. Tikras apsivalgimas.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
- Čenakinės (Individualūs indeliai kepimui)
- Peilis (Svogūnams ir dešrai pjaustyti)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 1 kg kg Bulvės - Tarkuotos
- 3 vnt Svogūnai - Didelės galvos
- 200 g Riebi grietinė - Naminė
- 2 vnt Kiaušiniai - Vidutinio dydžio
- pagal skonį Druska
- 200 g Vištienos dešra - Supjaustyta šiaudeliais
Gaminimo eiga
- Bulves tarkuoti ir sumaišyti su smulkintais svogūnais.
- Į gautą masę įmaišyti grietinę, kiaušinius ir druską.
- Vištienos dešrą supjaustyti šiaudeliais ir pridėti į bulvių masę.
- Masę supilti į čenakines ir kepti 180°C orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
- Patiekti karštą su grietine arba mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis dešromis arba papildyti patiekalą šonine.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg