Kugelis su mėsos likučiais
Po šventinio šaldytuvo valymo, pas mus liko įvairių mėsos likučių. Kadangi bulvių šiemet užsidirbau nemažai, kugelis tapo kasdieniu maistu. Šis receptas naudoja įvairius mėsos likučius ir bulves, sukurdamas gardų ir kvapnų kugelį, kuris yra puikus būdas sunaudoti šaldytuvo likučius.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
- Kepimo forma (Forma kugeliui kepti, rekomenduojama 20×30 cm)
- Didelis dubuo (Ingredientams maišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams suplakti)
Ingredientai
- 1 kg g Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 200 g g Svogūnai - Sutarkuoti
- 200 ml ml Grietinė
- 3 vnt Kiaušiniai
- pagal skonį Druska
- 200 g g Rūkyti ir vytinti mėsos likučiai - Smulkiai supjaustyti
Gaminimo eiga
- Bulves ir svogūnus sutarkuokite, sumaišykite su grietine ir kiaušiniais. Pagardinkite druska pagal skonį.
- Įdėkite smulkintus mėsos likučius ir gerai išmaišykite.
- Sudedame masę į kepimo formą ir kepame 220°C temperatūroje apie 1 valandą, kol viršus bus gražiai apskrudęs.
Pabaigai…
Geriausiai kugelis skanus su grietine arba sviestu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 20gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 250mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg