
Kugelis su spirgučiais ir moliūgu
Prieš darbą reik pasistiprinti! Kepiau kugelį iš naujų bulvių su šiek tiek moliūgo. Vyras valgė su spirgučių ir grietinės padažu, o aš tik su kefyru. Nieko ypatingo, bet labai skanu ir sotus patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka 20×30 cm forma)
- Plaktuvė (Bulvių ir moliūgo masę sumaišyti)
- Tarka (Moliūgui tarkuoti)
- Puodas (Pienui užvirti)
Ingredientai
- 1 kg g Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 200 g Moliūgas - Žalias, tarkuotas
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 100 g Spirgučiai - Kiaulienos arba lašinių
- pagal skonį Druska
- 200 ml Pienas - Karštas
Gaminimo eiga
- Svogūną ir spirgučius lengvai apkepkite keptuvėje.
- Bulves ir moliūgą sutarkuokite. Sumaišykite su druska, svogūnu ir spirgučiais.
- Į gautą masę įpilkite karšto pieno ir gerai išmaišykite.
- Kugelių masę supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180°C orkaitėje apie 50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
Pabaigai…
Galite pridėti šiek tiek česnako, jei norite intensyvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg