Labai purus šokoladinis pyragas
Grįžau iš miesto, visas parduotuves apėjus, išskyrus maisto. Bliamba, gi pyragų diena, reikia kažką išsikepti. Atsidarau šaldytuvą, 2 kiaušiniai tik. Šiaip dedu 4 ar 5. Nu ką padarysi, užteks. Viso kito turiu: miltų, sviesto, cukraus. Pradedu tešlą makaluoti, viską iš akies… Įgudus šeimininkė gi. Žiūriu, kepimo miltelių nėra! Va čia ir baigias įgūdžiai. Nu ką, reikia suktis kažkaip. Yra kažkoks šakar makar su grietine ir soda. Iš bendro išsilavinimo žinau, reakcija gaunasi, iškelia pyragą. Nu ir davai, biški pieno, biški sviesto, biški aliejaus (drėgnesni pyragai man su juo gaunasi), dar šokolado įtarkavau. Nu ir su baime pašoviau kept. Galvoju, blogiausiu atveju, gausis blynas. Ir ką jūs galvojat??? Skanesnio pyrago nesu valgius. Toooks minkštas, labai labai purus, lengvas, nu tiesiog super. Taip va šeimininkės sukasi! Su pyragų diena.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali arba kvadratinė, 20-22 cm)
- Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
- Trintuvė (Šokoladui tarkuoti)
- Matavimo indai
- Orkaitė
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 g Miltai
- 150 g Sviestas - Ištirpintas
- 150 g Cukrus
- 100 ml Pienas
- 50 ml Augalinis aliejus
- 1 a.š. Soda
- 1 v.š. Grietinė
- 100 g Šokoladas - Sutrintas
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėti kiaušinius ir cukrų, išplakti iki purios masės.
- Įpilti pieno, ištirpinto sviesto ir aliejaus, viską gerai išmaišyti.
- Įberti miltus ir sodą, vėl gerai išmaišyti.
- Įdėti grietinę ir tarkuotą šokoladą, maišyti kol tešla taps vienalytė.
- Tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo formą.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 50 minučių arba kol pyragas bus auksinės spalvos ir patikrinus su pagaliuku, jis bus sausas.
- Atvėsinti pyragą, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Pabaigai…
Jei neturite kepimo miltelių, galite naudoti sodą su grietine. Pyragą galima pagardinti ir kitais priedais, pvz., riešutais ar džiovintais vaisiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 25gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 150gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg