
Labai sultingi čeburėkai
Šie čeburėkai yra nepaprastai sultingi ir skanūs. Receptas su paprasta tešla iš varškės ir minimaliai prieskonių. Įdomu, kad vietoj svogūnų naudojamas sojos padažas, kas prideda įdomų poskonį ir sultingumą. Šeimyna užskaitė ir labai džiaugėsi šiuo patiekalu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepti giliame aliejuje)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šakutė (Tešlos kraštams užspausti)
- Šaukštas (Įdarui maišyti)
- Kočėlas (Tešlai iškočioti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Varškė
- 1 vnt Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska
- Kiek reikia Miltai - Kol tešla nelimpa prie rankų
Įdaras
- 500 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Prieskoniai - Kas po ranka
- 1 v.š. Sojos padažas
- 200 ml Šaltas vanduo - Faršo sultingumui
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, druską ir miltus, kol tešla nelimpa prie rankų. Iškočiokite tešlą.
- Faršui sumaišykite kiaulieną, kiaušinį, prieskonius ir sojos padažą. Įpilkite šalto vandens, kad įdaras būtų sultingas.
- Iškočiotą tešlą padalykite į norimo dydžio gabalėlius, įdėkite įdarą ir suformuokite čeburėkus. Kraštus užspauskite šakute.
- Kepti giliame aliejuje, kol čeburėkai tampa gražiai auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įdarais ir prieskoniais. Įdaro sultingumui ypač svarbu įpilti šalto vandens.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 8mg