Lakštinis medutis su karamelizuotu medumi

Lakštinis medutis su karamelizuotu medumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis „medutis“ yra ne klasikinis tortas, bet su įdomiu posūkiu – karamelizuoto medaus ir lengvai skrudintų riešutų skoniu. Iškepus lakštus, jie sujungiami su subtiliai saldžiu kremu, kuris primena medaus pyragą, bet su šiek tiek traškesniais sluoksniais. Puikus pasirinkimas metinių proga ar kitai ypatingai šventei!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 500 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Lakštams kepti orkaitėje)
  • Tešla iškočioklis (Tešlos lakštams formuoti)
  • Didelė skarda (Lakštams kepti)
  • Peilis (Lakštų apipjaustymui)
  • Didelis dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Elektrinis plaktuvas (Kremui suplakti)

Ingredientai
  

Lakštai

  • 100 g sviestas - kambario temperatūros
  • 3-4 v.š. medus - skystas
  • 1 a.š. soda
  • 180 g cukrus
  • 450 g miltai - gal būt daugiau, jei reikės

Kremas

  • 500 g grietinė
  • 180 g cukrus
  • 450 g sviestas - kambario temperatūros
  • 2 v.š. kondensuotas pienas
  • 1 a.š. vanilės ekstraktas

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą, cukrų ir medų šildyti vandens vonelėje, kol cukrus ištirps ir masė taps vienalytė. Tada įmaišyti sodą, masė putos ir taps šviesesnė. Nuimti nuo karščio.
  • Įmaišyti miltus, kol gaunama vientisa tešla. Tešlą padalinti į 8 dalis, kiekvieną iškočioti į ploną lakštą. Kepti 180°C orkaitėje 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
  • Sviestą plakti su cukrumi, kol taps purūs. Įmaišyti kondensuotą pieną, vanilę ir grietinę, maišyti iki vientisos konsistencijos.
  • Tešlos lakštus tepti kremu ir sluoksniuoti vieną ant kito. Viršų ir šonus taip pat padengti kremu. Puošti trupiniais arba smulkintais riešutais. Leisti pastovėti šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais riešutais ar uogomis kaip papuošimais torto viršuje, taip pat pridėti įvairių prieskonių į kremą, pvz., cinamono ar kardamono, kad suteiktumėte papildomų skonio niuansų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Desertas, Medus, Medutis, Receptai su nuotraukomis, Tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating