Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir slyviniais pomidoriukais

Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir slyviniais pomidoriukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas atneša žavingą lašišos patiekalą, kuriame susipina kreminės grietinėlės padažo skonis su šviežiais špinatais ir sultingais slyviniais pomidoriukais. Greitai paruošiamas ir nepaprastai gardus, šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingesnei progai. Jei norite įkvėpti savo virtuvės aplinką jūros aromatu, šis receptas kaip tik jums!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Plati, tinkama kepti lašišos filė gabaliukus ir paruošti padažą.)
  • Šaukštas (Padažui maišyti ir ingredientams pridėti.)
  • Citrinos sultiniklis (Citrinai išspausti.)

Ingredientai
  

Lašiša

  • 6 vnt Lašišos filė gabaliukai - Padruskinami ir papipirinami.

Padažas

  • 250 ml Grietinėlė - Rekomenduojama naudoti riebią.
  • 1/2 vnt Sultinio kubelis - Ištirpintas karštame vandenyje.
  • 1 a.š. Kukurūzų krakmolas - Išmaišytas 3 v.š. šaltame vandenyje.
  • 100 g Špinatai - Švieži.
  • 100 g Slyviniai pomidoriukai - Pusiau perpjauti.
  • 1/2 vnt Citrina - Išspaustų sulčių.
  • 1 saujelė Švieži krapai - Smulkiai supjaustyti.

Gaminimo eiga
 

  • Lašišos filė gabaliukus padruskiname, papipiriname ir išspaudžiame citrinos sulčių. Apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po kelias minutes.
  • Išvalome keptuvę, įpilame grietinėlę, pridedame sultinio kubelį, ištirpintą karštame vandenyje, ir kukurūzų krakmolą, išmaišytą šaltame vandenyje. Užviriname, kol sutirštėja.
  • Į padažą suberiame špinatus ir pomidoriukus, išspaudžiame citrinos sulčių, įdedame šviežius krapus. Įdedame lašišos gabaliukus ir patroškiname kelias minutes, kol visi ingredientai susijungia į vieną harmoningą skonį.
  • Patiekiame karštą su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Šis patiekalas ypač skanus, kai naudojama šviežia lašiša ir riebi grietinėlė. Norint pridėti daugiau skonio, galite pridėti kelis česnako skilteles arba šiek tiek tarkuoto parmezano.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 35gRiebalai: 33gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Grietinėlės padažas, Jūros gėrybės, Lašiša, Pomidoriukai, Špinatai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai