
Lašiša su apelsinų ir grietinėlės padažu
Šis receptas yra ypatingas dėl marinavimo proceso ir unikalaus apelsinų padažo, kuris suteikia lašišai subtilaus saldumo ir citrusinių vaisių aromato. Receptas buvo paruoštas naudojant šviežius ingredientus, o visa tai užbaigta su švelniu grietinėlės padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Keptuvei su dangčiu, kad galima būtų troškinti.)
- Peilis (Skirtas apelsinui perpjauti ir lašišai paruošti.)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 4 vnt Lašišos kepsniai
- 1 vnt Didelis apelsinas - Naudojamos sultys.
- 100 ml Grietinėlė
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Žuvies prieskoniai
- Pagal skonį Petražolės - Kapotos.
- Pagal skonį Krapai - Kapoti.
Gaminimo eiga
- Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Palikite marinuotis per naktį.
- Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Kepkite lašišos kepsnius po 2 minutes iš abiejų pusių.
- Išspauskite apelsino sultis ir supilkite jas į keptuvę. Įpilkite grietinėlės ir uždengę keptuvę troškinkite dar 2 minutes.
- Pabarstykite kapotomis petražolėmis ir krapais prieš pat patiekimą.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka lengvai vakarienei. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ar ryžiais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 30gRiebalai: 24gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 85mgNatris: 300mgKalis: 450mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg