Lašiša su daržovėmis iš likučių
Restefest arba likučių puota namuose. Nuo vakar liko puikių lašišos gabalėlių ir virtų bulvių, kuriuos nusprendėme panaudoti greitiems pietums. Su šviežiomis daržovėmis, paprastu žuvies sultinio ir sviesto padažu, šis patiekalas tapo tikra namų virtuvės švente.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia nelipni)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)
- Mentelė (Žuviai vartyti)
Ingredientai
Lašiša
- 200 g Lašišos filė - Supjaustyta gabalėliais
Daržovės
- 2 vnt Virtos bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Cukinija - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Geltona paprika - Supjaustyta kubeliais
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai sukapotas
- 1 vnt Šalotinis svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Špinatai - Švieži
Padažas
- 100 ml Žuvies sultinys - Naminis, likutis
- 30 g Sviestas su peletrūnu - Šaldytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Virtas bulves, cukiniją, geltoną papriką ir česnaką supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol daržovės taps auksinės spalvos.
- Atskirai apkepkite smulkintą šalotinį svogūną ir špinatus, kol špinatai sukris ir svogūnas taps minkštas.
- Lašišos gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje kepkite po 1 minutę iš abiejų pusių, kad žuvis išliktų sultinga.
- Padažui pašildykite žuvies sultinį ir įdėkite šaldytą sviestą su peletrūnu. Maišykite, kol sviestas ištirps ir padažas taps tirštas.
- Patiekite lašišą su daržovėmis, užpilkite padažu ir skanaukite.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus būdas panaudoti likučius ir paruošti skanius pietus per trumpą laiką. Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 50mg