
Lauko Virti Grybai su Sviestu
Šis receptas gimė gamtoje, kai po pasivaikščiojimo surinkti švieži grybai tiesiog prašyte prašėsi būti paruošti. Netikėta grybų ruošimo gamtoje patirtis su minimaliais ingredientais: druska, sviestu ir pipirais. Paprasta, tačiau ypatingai gardu!
Reikalingi Įrankiai
- Katilas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi grybai)
- Šaukštas (Maišymui)
- Peilis (Grybų valymui ir pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Grybų pjaustymui)
Ingredientai
- Grybai
- 1 kg Švieži grybai - Valyti ir pjaustyti
- 50 g Sviestas - Tirpinti
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Grybus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti.
- Katilą pastatyti ant ugnies ir užvirinti vandenį. Įdėti grybus ir virti apie 10 minučių.
- Nupylus vandenį, grybams įdėti sviesto, druskos ir pipirų, gerai išmaišyti. Tęsti virimą dar 5-10 minučių, kol sviestas visiškai ištirps ir susimaišys su grybais.
- Grybus patiekti karštus, su šviežia duona arba kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka lauko gamtoje – naudokite šviežiai surinktus grybus, kad išgautumėte natūraliausią skonį. Sviestas ir pipirai suteikia subtilaus skonio, o gaminimo procesas yra labai paprastas. Patiekalas gali būti praturtintas šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar čiobreliais, arba kitais mėgstamais prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 20mgNatris: 300mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg