
Laužo Troškinys su Kiauliena
Šį kartą gaminome špižiaus puode ant laužo. Kiaulienos sprandinė, bulvės, morkos, paprika, svogūnai, pomidorai ir kiti ingredientai sukuria puikų skonį. Pridedame nemažai česnako ir įvairių žolelių, kad troškinys būtų kvapnus ir gardus.
Reikalingi Įrankiai
- Špižinis puodas (Naudojamas ant laužo)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
- Šaukštas
- Samčiai
Ingredientai
Troškinys
- 1 kg kg Kiaulienos sprandinė - Pjaustyta kubeliais
- 3 vnt Bulvės - Stambiai pjaustytos
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 2 vnt Paprikos - Supjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti pusžiedžiais
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
- 3 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti
- 3 šaukštai Pomidorų padažas
- 1 šaukštas Adžika
- 1 šaukštas Rūkyta saldžioji paprika
- Pagal skonį Čili pipirai
- 2 Lauro lapai
- Pagal skonį Penkių rūšių pipirai
- Pagal skonį Česnakas - Kapotas
- Pagal skonį Kalendra - Kapota
- Pagal skonį Petražolės - Kapotos
- Pagal skonį Krapai - Kapoti
- Pagal skonį Svogūnų laiškai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Puode ant laužo įkaitinkite aliejų. Įkaitus aliejui, sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulienos sprandinę ir apkepkite.
- Į puodą pilkite verdantį vandenį ir sudėkite stambiai pjaustytas bulves, morkas griežinėliais, paprikas, svogūnus pusžiedžiais, pomidorus, marinuotus agurkus.
- Įdėkite pomidorų padažą, adžiką, rūkytą saldžiąją papriką, čili pipirus, lauro lapus ir penkių rūšių pipirus. Virkite 1 valandą.
- Nukelkite nuo kaitros ir pridedate kapoto česnako bei įvairių žolelių: kalendros, petražolių, krapų, svogūnų laiškų.
- Palikite troškinį pailsėti 10 minučių ir skanaus!
Pabaigai…
Troškinys ant laužo yra puikus pasirinkimas lauko virtuvėje, suteikiantis ypatingą skonį ir kvapą. Patiekalas ypač tinka vasaros iškyloms ir stovyklavimams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg