Laužo Troškinys su Kiauliena

Laužo Troškinys su Kiauliena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šį kartą gaminome špižiaus puode ant laužo. Kiaulienos sprandinė, bulvės, morkos, paprika, svogūnai, pomidorai ir kiti ingredientai sukuria puikų skonį. Pridedame nemažai česnako ir įvairių žolelių, kad troškinys būtų kvapnus ir gardus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Špižinis puodas (Naudojamas ant laužo)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Šaukštas
  • Samčiai

Ingredientai
  

Troškinys

  • 1 kg kg Kiaulienos sprandinė - Pjaustyta kubeliais
  • 3 vnt Bulvės - Stambiai pjaustytos
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 2 vnt Paprikos - Supjaustytos
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti pusžiedžiais
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
  • 3 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti
  • 3 šaukštai Pomidorų padažas
  • 1 šaukštas Adžika
  • 1 šaukštas Rūkyta saldžioji paprika
  • Pagal skonį Čili pipirai
  • 2 Lauro lapai
  • Pagal skonį Penkių rūšių pipirai
  • Pagal skonį Česnakas - Kapotas
  • Pagal skonį Kalendra - Kapota
  • Pagal skonį Petražolės - Kapotos
  • Pagal skonį Krapai - Kapoti
  • Pagal skonį Svogūnų laiškai - Kapoti

Gaminimo eiga
 

  • Puode ant laužo įkaitinkite aliejų. Įkaitus aliejui, sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulienos sprandinę ir apkepkite.
  • Į puodą pilkite verdantį vandenį ir sudėkite stambiai pjaustytas bulves, morkas griežinėliais, paprikas, svogūnus pusžiedžiais, pomidorus, marinuotus agurkus.
  • Įdėkite pomidorų padažą, adžiką, rūkytą saldžiąją papriką, čili pipirus, lauro lapus ir penkių rūšių pipirus. Virkite 1 valandą.
  • Nukelkite nuo kaitros ir pridedate kapoto česnako bei įvairių žolelių: kalendros, petražolių, krapų, svogūnų laiškų.
  • Palikite troškinį pailsėti 10 minučių ir skanaus!

Pabaigai…

Troškinys ant laužo yra puikus pasirinkimas lauko virtuvėje, suteikiantis ypatingą skonį ir kvapą. Patiekalas ypač tinka vasaros iškyloms ir stovyklavimams.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Lauko virtuvė, Laužas, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai