
Lavašo-Varškės Sūrio Pyragas
Šis lavašo-varškės pyragas yra skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalas yra lengvai paruošiamas ir turi daugybę sveikų ingredientų, įskaitant daug žalumynų ir fermentinį sūrį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 22 cm skersmens)
- Kepimo popierius
- Šepetėlis (Lavašui aptepti)
- Maišymo dubuo (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
Pyrago pagrindas
- 1 pakelis Lavašo (arba tortilijų)
- 400 g Varškės
- 100 g Fermentinio sūrio - Tarkuoto
- 1 pakelis Mocarelos sūrio
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2/3 stiklinės Pieno
- 1 a.š. Druskos
- 1 a.š. Granuliuoto česnako
- 0.5 a.š. Pipirų mišinio
- Daug žalumynų - Svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, krapai
Užpilas
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 v.š. Grietinės
- 1 v.š. Augalinio aliejaus
- 30 g Kieto sūrio - Nebūtinai
Gaminimo eiga
- Varškę, tarkuotą sūrį, prieskonius ir žalumynus sumaišykite su kiaušinių ir pieno plakiniu.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais.
- Lavašą ar tortiliją dėkite į skardą, pilkite varškės masę, sluoksniuokite kelis kartus, paskutinis sluoksnis – lavašas.
- Užpilkite kiaušinio ir grietinės plakinį ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius žalumynus pagal savo skonį. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg