Lavašo-Varškės Sūrio Pyragas

Lavašo-Varškės Sūrio Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis lavašo-varškės pyragas yra skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalas yra lengvai paruošiamas ir turi daugybę sveikų ingredientų, įskaitant daug žalumynų ir fermentinį sūrį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, apie 22 cm skersmens)
  • Kepimo popierius
  • Šepetėlis (Lavašui aptepti)
  • Maišymo dubuo (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Pyrago pagrindas

  • 1 pakelis Lavašo (arba tortilijų)
  • 400 g Varškės
  • 100 g Fermentinio sūrio - Tarkuoto
  • 1 pakelis Mocarelos sūrio
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2/3 stiklinės Pieno
  • 1 a.š. Druskos
  • 1 a.š. Granuliuoto česnako
  • 0.5 a.š. Pipirų mišinio
  • Daug žalumynų - Svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, krapai

Užpilas

  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 v.š. Grietinės
  • 1 v.š. Augalinio aliejaus
  • 30 g Kieto sūrio - Nebūtinai

Gaminimo eiga
 

  • Varškę, tarkuotą sūrį, prieskonius ir žalumynus sumaišykite su kiaušinių ir pieno plakiniu.
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais.
  • Lavašą ar tortiliją dėkite į skardą, pilkite varškės masę, sluoksniuokite kelis kartus, paskutinis sluoksnis – lavašas.
  • Užpilkite kiaušinio ir grietinės plakinį ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.
  • Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius žalumynus pagal savo skonį. Patiekite su šviežiomis salotomis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Lavašas, Sūrio pyragas, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai