
Lazanija su vištiena
Jei netikėtai ateis noras į savo virtuvę įsileisti šiek tiek ir kitų šalių virtuvės vėjų, tuomet šis receptas tam puikiai tiks. Italija, turbūt, dažnam siejasi su picomis ir lazanija, tad šiandien siūlome išmėginti ir patiems pasigaminti nesudėtingą, greitai paruošiamą, bei labai kvapnią, gardžią ir su daug sūrio lazaniją!
Ingredientai
- 3 vištienos krūtinėlės filė
- Druska, pipirai pagardinimui
- 1 kiaušinis plakimui +1 kiaušinis rikotai
- Miltai, džiūvesėliai apvoliojimui
- Aliejaus kepimui
- 2 puodeliai rikotos
- Pomidorų padažas
- Lazanijos makaronų lakštai
- 300 g sūrio (parmezano/mocarelos)
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlės file, jei reikia, perpjaukite į plonesnius gabalėlius, pagardinkite druska, pipiriukais, apvoliokite miltuose, kiaušinyje ir džiūvesėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvę ir gražiai iškepkite kaip karbonadus.
- Paimkite dubenį, į kurį sudėkite rikotą, įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
- Pasiruoškite kepimo indą, į jį supilkite norimą kiekį pomidorų padažo, padenkite sluoksnį lazanijos makaronų, uždėkite dalį rikotos ir keletą apkeptos krūtinės gabalėlių, pabarstykite pusę pasiruošto sūrio, tuomet pakartokite sluoksniavimą, sudėdami likusius ingredientus.
- Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Pabaigai…
Skanaus!