Lengva obuolienė su cinamonu

Lengva obuolienė su cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši obuolienė buvo pagaminta kaip dovana seneliams – tai lengvas, pigus ir labai skanus būdas panaudoti obuolius. Po obuolių nulupimo ir virimo, obuoliai buvo blenduoti, pridėta cinamono ir cukraus. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus, bet natūralaus. Tinka pusryčiams ant skrebučio ar kaip desertas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai, Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 stiklainiai
Kalorijos(-ų) 80 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, skirtas virti obuoliams)
  • Blenderis (Sutrinti virtiems obuoliams)
  • Stiklainiai (Sterilizuoti, 5-6 vienetai)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 2 kg Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti gabalėliais
  • 1 a.š. Cinamonas - Pridėti pagal skonį
  • 100 g Cukrus - Galima naudoti daugiau arba mažiau, pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius nulupkite, supjaustykite ir dėkite į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai taps minkšti.
  • Virtus obuolius sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Įdėkite cinamono ir cukraus pagal skonį. Jei norisi, kad obuolienė būtų saldesnė, įdėkite daugiau cukraus.
  • Vėl užvirkite obuolienę ir supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždarykite ir leiskite atvėsti.

Pabaigai…

Šią obuolienę galima gaminti be cukraus, jei norite sveikesnio varianto. Puikiai tinka naudoti kaip pyragų įdarą arba kaip pagardą prie varškės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 80kcalAngliavandeniai: 20gKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 19gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Cinamonas, Konservavimas, Lengvi receptai, Namų gamyba, Obuolienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai