
Lengvai pagaminamos bandelės
Šios bandelės yra ypatingos savo paprastumu ir skonio pilnatve. Su minimaliais ingredientais, kaip miltai, cukrus, mielės ir kiaušinis, jūs galite lengvai pagaminti minkštas ir purias bandeles, kurios puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek popietės užkandžiui. Šį receptą rekomenduojama išbandyti su draugais ir šeima!
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo skarda (Ištepti aliejumi arba iškloti kepimo popieriumi)
- Teptukas (Bandelėms aptepti kiaušiniu prieš kepimą)
Ingredientai
Tešla
- 350 g Miltai
- 50 g Cukrus
- 7 g Mielės - Sausos
- 1/2 a.š. Druska
- 150 ml Šiltas pienas
- 50 g Tirptas sviestas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
Gaminimo eiga
- Visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, mieles ir druską – sumaišykite dideliame dubenyje.
- Į sausų ingredientų mišinį pilkite šiltą pieną, tirptą sviestą ir įmuškite kiaušinį. Gerai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Užminkykite tešlą ir palikite kildinti šiltoje vietoje apie valandą arba kol padvigubės.
- Formuokite bandeles norimos formos, išdėliokite ant kepimo skardos ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje 20-25 minutes arba kol bandelės taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Tešlą galima praturtinti prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ar kardamonas, norint suteikti papildomą skonį. Be to, galite pridėti šokolado gabalėlių ar razinų, kad bandelės taptų dar skanesnės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 35mgNatris: 150mgKalis: 50mgSkaidulos: 1gCukrus: 8gVitaminas A: 200IU