Lengvas pyragas su jogurto įdaru

Lengvas pyragas su jogurto įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis pyragas yra puikus lengvas desertas, kuris sujungia kreminį jogurto įdarą su minkštu ir puriu pagrindu. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams desertams, tiek ypatingoms progoms. Pyragas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja daug ingredientų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24 cm)
  • Kepimo popierius
  • Maišymo dubuo (Tešlai paruošti)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai išmaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 100 g Cukrus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 ml Pienas
  • 50 g Sviestas - Ištirpintas

Įdaras

  • 400 g Graikiškas jogurtas
  • 100 g Cukrus
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Vanilės ekstraktas

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius dubenyje.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, pieną ir ištirpintą sviestą, tuomet supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Įdarui sumaišykite graikišką jogurtą, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės.
  • Supilkite įdarą ant tešlos pagrindo ir tolygiai paskirstykite.
  • Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos ir įdaras sustings.
  • Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš pjaustant.

Pabaigai…

Galite pridėti citrinos žievelės ar kitų prieskonių į įdarą pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 80mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Jogurto pyragas, Lengvas desertas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating